Berlinul vrea cu insistenta o armata europeana. Merkel s-a saturat de ordinele lui Trump

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 03:52
8198 citiri
Berlinul vrea cu insistenta o armata europeana. Merkel s-a saturat de ordinele lui Trump
Foto: Military Times

Oficialii germani par sa fie primii care dau startul crearii unei armate europene separata, in buna parte, de comandamentul Aliantei Nord Atlantice.

Prezent la Leuven, in Belgia, ministrul german de Finant Wolfgang Schaeuble a solicitat guvernlor din spatiul comunitar sa acorde o importanta mai mara ooperarii militare in interiorul blocului comunitar, anunta Bloomberg.

Germania a initat pana cum mai multe masuri in acest sens, ultima vizand integrarea unor brigazi militare din Cehia si Romania in cadrul Bundeswehr, fortele armate reunite ale tarii.

Acum, Schaeuble se arata dispus sa dea acest exemplu ca un prim pas in vederea crearii unei armate commune la nivel continental. Mai mult, oficialul german a afirmat ca propunerea Comisiei Europene de a crea un fond comun pentru Aparare "merge in directia buna".

"Putem intensifica treptat cooperarea militara pentru a lucre la o uniune militara comuna", a explicat ministrul de Finante de la Berlin.

Apelul oficialului german vine cu doar cateva zile inainte de reuniunea liderilor NATO la Bruxelles, la care a participa si presedintele american Donald Trump.

Acesta a pus de mai multe ori problema distribuirii in mod echitabil a bugetului de cheltuieli al Aliantei, vizand in special Germania, stat de la care liderul american astepta o dublare a bugetului de Aparare in vedere indeplinirii angajamentelor luate cu prilejul summitului NATO din 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armata UE, #fond Aparare UE, #buget NATO, #donald trump, #angela merkel, #cooperare militara Romania Germania , #Cancelarul Germaniei