Cat castiga Angela Merkel

Luni, 04 Februarie 2013, ora 15:29
1530 citiri
Cat castiga Angela Merkel

Peste 4.000 de functionari europeni au un salariu mai mare de 16.275 de euro anual, cat castiga cancelarul german Angela Merkel, scrie o publicatie germana, care a efectuat o analiza.

Potrivit site-ului, Die Welt am Sonntag a decis sa intreprinda acest demers dupa ce Cameron a declarat ca un numar de cateva sute de functionari publici UE castiga mai bine ca un cancelar sau premier.

Ziarul mai scrie ca exista cateva mii de functionari care castiga mai bine inclusiv decat lideri ai Uniunii, nu pentru ca ar avea salarii mai mari, ci din cauza ca beneficiaza de unele "privilegii" fiscale.

"Serviciul public UE este cel mai bine platit in Europa. Chiar si in comparatie cu functionarii germani, functionarii UE traiesc pe un taram unde curge lapte si miere", a declarat Rainer Holznagel, presedintele Federatiei contribuabililor germani pentru publicatie.

El a criticat "privilegiile nenumarate si, uneori, extinse" pe care acestia le-au primit, adaugand ca "nu doar salariile, ci si tratamentul fiscal si reglementarile cu privire la pensii generoase trebuie sa fie imediat reformate".

Numeroase alte publicatii germane critica UE si salariile mari ale functionarilor sai, subliniind ca Germania contribuie mai mult decat orice alt stat din Uniune la bugetul european. Aproximativ 46.000 de functionari publici lucreaza pentru UE.

#Angela Merkel salariu, #salariu cancelar Germania , #Cancelarul Germaniei