Forbes: Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume

Joi, 29 Mai 2014, ora 08:35
1566 citiri
Forbes: Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume si este urmata de presedinta Bancii centrale americane (Fed) Janet Yellen, potrivit clasamentului anual intocmit de Forbes si publicat miercuri.

Este a patra oara consecutiv cand Merkel se impune pe primul loc in clasamentul celor mai puternice femei din lume si a noua oara in decurs de 11 ani.

Filantroapa si femeia de afaceri americana Melinda Gates se afla pe locul trei, ca anul trecut, presedinta braziliana Dilma Rousseff coboara de pe pozitia a doua pe pozitia a patra, iar franceza Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar International (FMI), urca doua locuri, de pe locul sapte pe locul cinci.

Hillary Clinton se afla pe locul sase in clasamentul din acest an, in care 18 femei, inclusiv Janet Yellen, sunt prezente prentru prima data.

Mary Barra de la General Motors este a saptea, iar Michelle Obama a opta.

Pe lista se afla noua sefe de stat, care reprezinta 641 de milioane de persoane, 28 de presedinte-directoare generale si 13 miliardare.

Cea mai tanara este, in continuare, cantareata excentrica Lady Gaga, in varsta de 28 de ani, care se afla pe locul 67, iar cea mai in varsta este regina Elizabeth, inm varsta de 88 de ani, pe locul 35.

Cele mai puternice 100 de femei din lume (www.forbes.com/power-women) activeaza in domenii ca ITC, politica, afaceri, presa, financiar, in lumea spectacolului, organizatii de caritate sau sunt miliardare. Puterea lor a fost stabilita de catre Forbes in functie de banii, puterea mediatica, impactul si sfera lor de influenta.

#angela merkel, #top forbes, #Janet Yellen, #top femei puternice , #Cancelarul Germaniei