Germania: Nu visati ca summit-ul UE va rezolva criza din zona euro

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 15:42
1208 citiri
Germania: Nu visati ca summit-ul UE va rezolva criza din zona euro
Angela Merkel /Sursa: meaus.com

Purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel a avertizat, luni, ca asteptarile ca summit-ul Uniunii Europene (UE) de la sfarsitul acestei saptamani sa ofere o solutie definitiva la criza datoriilor suverane din zona euro sunt "vise" nerealiste, transmite Reuters.

"Cancelarul a indicat ca visele ca acest summit inseamna ca totul va fi rezolvat si incheiat pana lunea urmatoare nu se pot indeplini. Exista pasi importanti pe un drum lung care va ajunge pana anul urmator si pe care va trebui sa mergem", a spus purtatorul de cuvant Steffen Seibert.

Dupa ce Merkel si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, au promis, in timpul discutiilor bilaterale de pe 9 octombrie, ca vor prezenta un nou pachet amplu de masuri impotriva crizei, inclusiv un acord pentru recapitalizarea bancilor europene, asteptarile privind reuniunea liderilor UE de la sfarsitul acestei saptamani au crescut constant.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat, de asemenea, ca astfel de asteptari pentru summit nu sunt realiste si ca reuniunea nu va asigura o "solutie definitiva".

Euro s-a depreciat in urma comentariilor oficialilor germani, si se afla in declin cu 0,3% fata de dolar, la 1,3836 dolari, dupa ce a atins in prima parte a sedintei maximul ultimei luni, de 1,39148 dolari.

Petrolul Brent a trecut, de asemenea, pe scadere, iar cel tranzactionat in SUA si-a redus cresterea.

Pana la 09:57 GMT, titeiul Brent a pierdut 40 de centi, la 111,83 dolari pe baril, in timp ce barilul de titei din SUA se afla in urcare cu 34 de centi, la 87,14 dolari.

#Angela Merkel criza Europa, #Merkel solutii criza Europa, #criza zona euro , #Cancelarul Germaniei