Marea Britanie poate dezerta linistita din UE. Merkel cauta noi recruti in Balcani

Marti, 05 Iulie 2016, ora 12:00
6317 citiri
Marea Britanie poate dezerta linistita din UE. Merkel cauta noi recruti in Balcani
Foto: Wikimedia

Conferinta dedicata tarilor din vestul Peninsulei Balcanice, organizata la Paris sub patronajul Presedintiei franceze, i-a dat Angelei Merkel ocazia sa iasa la rampa pentru a da asigurari ca procesul de integrare in UE va continua si dupa iesirea Regatului Unit din blocul comunitar.

"Este important sa accentuam faptul ca perspectiva statelor din Balcanii de Vest de a deveni membre ale Uniunii ramane intacta", a specificat Merkel, citata de Bloomberg.

La conferinta au fost prezenti sefi de stat din cinci tari ex-iugoslave si din Albania, interesul liderilor europeni de a stabiliza aceasta zona, care este supusa unei influente rusesti tot mai vizibila dupa anexarea Crimeii in 2014 si ravasita de invazia refugiatilor din Orientul Mijloociu, fiind mai mult decat evident.

"Decizia luata de Marea Britanie nu schimba cu nimic perspectiva integrarii altor state in UE. Este un lucru de care aceste tari se temeau", a precizat cancelarul german in fata presei.

Pe de alta parte, procesul de integrare nu este unul foarte usor, tarile din zona balcanica avand de depasit diverse probleme de natura teritoriala, etnica si religioasa.

"Ne confruntam cu anumite procese politice care se dovedesc destul de complexe", a recunoscut Angela Merkel.

Pentru moment, liderii celor sase state balcanice au convenit sa dezvolte schimburi de experienta intre tineri, ca mod de a dezvolta relatiile de colaborare in regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#integrare ue, #stabilitate Balcani, #integrare UE tari Balcani, #angela merkel, #brexit , #Cancelarul Germaniei