Merkel face presiuni asupra Greciei pentru semnarea acordului de imprumut

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 16:39
1250 citiri
Merkel face presiuni asupra Greciei pentru semnarea acordului de imprumut

Cancelarul german Angela Merkel a facut apel miercuri la Partidul Conservator grec sa isi asume angajamentul cu privire la reforme, considerand opozitia manifestata "cu atat mai regretabila" cu cat vine din interiorul aceleiasi familii politice.

"Problema greaca nu este inca rezolvata, deoarece nu am stabilit conditiile pentru plata urmatoarei transe", a declarat Merkel intr-un discurs rostit in fata membrilor Bundestagului, facand referire la un imprumut de opt miliarde de euro asteptat de Atena. Acesta reprezinta a sasea transa dintr-un imprumut total de 110 miliarde de euro acordat Greciei pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.

La fel ca si Comisia Europeana, cancelarul Germaniei considera ca plata acestui imprumut acordat de Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE) este conditionata "nu doar de un angajament al Guvernului grec, dar si de cel al partidelor care sustin Guvernul".

Cu toate acestea, pana in prezent, presedintele partidului conservator Noua Democratie, Antonis Samaras, a refuzat sa isi asume un angajament scris.

"Pentru mine este regretabil ca cel ce refuza sa semneze" face parte din familia politica a conservatorilor, a comentat cu regret Angela Merkel, care este si presedintele Uniunii Crestin-Democrate din Germania (CDU).

De la inceputul lunii, Grecia are un Guvern de uniune nationala sustinut de trei partide si condus de fostul vicepresedinte BCE Lucas Papademos.

#Merkel presiune masuri imprumut Grecia, #Merkel Grecia ajutor financiar , #Cancelarul Germaniei