Merkel: Grecia nu ar fi trebuit sa fie primita in zona euro

Miercuri, 28 August 2013, ora 15:39
1438 citiri
Merkel: Grecia nu ar fi trebuit sa fie primita in zona euro

Cancelarul german Angela Merkel, care candideaza pentru un al treilea mandat la alegerile legislative din 22 septembrie, a declarat marti, in cadrul unei reuniuni electorale, ca Grecia nu ar fi trebuit sa fie primita in zona euro.

Merkel a plasat responsabilitatea acestei decizii "fundamental eronate" asupra opozitiei social-democrate, de care apartinea predecesorul sau, Gerhard Schröder, potrivit imaginilor transmise miercuri de televiziunile germane, potrivit AFP.

"Grecia nu ar fi trebuit sa fie primita niciodata in zona euro", a declarat cancelarul german, in sunetul aplauzelor, in cadrul unei reuniuni electorale la care au participat cateva sute de persoane, in micul oras din nord Rensburg.

Cancelarul conservator, care se afla in fruntea sondajelor, l-a acuzat din nou pe Schröder ca a consimtit, in 2001, ca Grecia sa se alature zonei euro, slabind astfel stabilitatea monedei unice.

Sambata trecuta, Merkel a mai atacat SPD pe aceeasi tema, afirmand ca "cei care au primit Grecia in zona euro nu au dreptul sa ne spuna astazi ca avem probleme cu Grecia".

Criza din zona euro si factura pe care vor fi nevoiti s-o achite, in cele din urma, contribuabilii germani au devenit recent subiecte de dezbatere intr-o campanie electorala considerata in general plictisitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel Grecia zona euro, #alegeri Parlament Germania, #criza economica grecia, #ajutor international Grecia , #Cancelarul Germaniei