Merkel si Hollande vor discuta despre o posibila retea de comunicare europeana care evita SUA

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 08:45
1362 citiri
Merkel si Hollande vor discuta despre o posibila retea de comunicare europeana care evita SUA

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata, inaintea unei vizite in Franta, ca va discuta cu presedintele francez, Francois Hollande, despre construirea unei retele de comunicare europene pentru a evita ca e-mail-urile si alte date sa treaca prin Statele Unite, relateaza Reuters.

Merkel a cerut o mai mare protectie a datelor in Europa, in contextul relatarilor de anul trecut cu privire la supravegherea in masa a Germaniei si a altor state de catre Agentia Nationala de Securitate a Statelor Unite.

In podcast-ul saptamanal, Merkel a declarat ca dezaproba faptul ca giganti ca Google si Facebook isi au baza pentru operatiunile lor in tari cu garantii reduse in ceea ce priveste protectia datelor, fiind in acelasi timp activi in state precum Germania, cu o protectie mare a datelor.

"Vom vorbi cu Franta despre cum putem mentine un nivel ridicat de protectie a datelor", a declarat Merkel inainte de vizita sa la Paris de miercuri.

"Mai presus de toate, vom vorbi despre furnizorii europeni care ofera siguranta cetatenilor nostri, astfel incat cineva sa nu trebuie sa trimita e-mail-uri si alte informatii peste Atlantic. Mai degraba am putea construi o retea de comunicare in interiorul Europei", a subliniat cancelarul german.

Merkel a declarat totodata ca alte subiecte pe care intentioneaza sa le abordeze la summitul franco-german de miercuri includ o cooperare mai stransa in domeniul protectiei climatice, inainte de conferinta privind clima din 2015 din Franta, si politicile de securitate, in special in Africa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#merkel sua, #Germania Franta, #spionaj SUA , #Cancelarul Germaniei