Merkel vrea majorarea fondului european de salvare, in anumite conditii

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 10:34
1316 citiri
Merkel vrea majorarea fondului european de salvare, in anumite conditii

Germania este favorabila majorarii fondului european de salvare pana la un total de 750 miliarde de euro, in schimbul impunerii unor reguli bugetare mai stricte pentru toti membrii zonei euro, relateaza marti cotidianul economic Financial Times.

Deocamdata, mecanismul european de stabilitate (MES), care urmeaza sa intre in vigoare la 1 iulie, este destinat sa ajunga la o capacitate de 500 miliarde de euro. MES va inlocui treptat Instrumentul european de stabilitate financiara (FESF), care dispune actualmente de 250 miliarde de euro.

Potrivit unor responsabili germani si europeni citati de ziar, cancelarul german Angela Merkel este gata sa suplimenteze capacitatea celor doua fonduri in schimbul unor reguli bugetare mai stricte.

Pana acum, Germania se opunea vehement oricarei majorari a capacitatii de creditare a fondului european de ajutor.

Luni, la Berlin, directoarea Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a apreciat ca statele din zona euro ar trebui sa se doteze cu un "zid de protectie extins", avertizand impotriva unei crize care "risca sa inghita intreaga lume".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marire FESF, #marire fond de salvare european, #Angela Merkel cancelar german, #Merkel marire FESF , #Cancelarul Germaniei