Merkel vrea sa continue dialogul cu Putin, "in ciuda sanctiunilor"

Miercuri, 13 August 2014, ora 13:19
1005 citiri
Merkel vrea sa continue dialogul cu Putin, "in ciuda sanctiunilor"

Cancelarul german Angela Merkel intentioneaza sa continue discutiile legate de o solutionare a crizei din Ucraina cu presedintele rus Vladimir Putin, in ciuda sanctiunilor impuse asupra Moscovei, a relatat miercuri Deutsche Welle, preluat de RIA Novosti.

"Incerc sa nu renunt complet la dialogul cu presedintele rus, in ciuda sanctiunilor", a declarat Merkel pentru ziarul de limba germana Saechsische Zeitung. Cancelarul a subliniat ca ea a pledat intotdeauna pentru o cooperare reala si va ramane fidela acestei abordari.

Pe de alta parte, Merkel a explicat ca nu recunoaste politica Rusiei fata de Ucraina. "Respectarea integritatii teritoriale a statelor si imposibilitatea modificarii granitelor in mod unilateral sta la baza acordului european", a afirmat Merkel, remarcand ca anexarea Crimeii de catre Rusia incalca acest principiu.

Cancelarul german considera ca Ucraina ar trebui sa poata lua propriile decizii importante legate de constitutia sa, de politicile sale si de gradul de autonomie al regiunilor sale din est. "Rusia trebuie sa inteleaga acest lucru", a opinat Merkel.

In ceea ce o priveste, Moscova apreciaza ca referendumul din Crimeea a respectat pe deplin normele dreptului international si, drept urmare, ar trebui sa ii fie recunoscuta legitimitatea. Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeana si aliatii lor au adoptat mai multe runde de sanctiuni impotriva unor companii si persoane individuale de la anexarea Crimeii de catre Rusia in martie. Ca urmare a doborarii avionului malaezian luna trecuta, SUA si UE au introdus sanctiuni sectoriale ce vizeaza apararea, sectorul energetic si cel bancar din Rusia, noteaza RIA Novosti.

#discutii Angela Merkel Putin, #sanctiuni Moscova , #Cancelarul Germaniei