Merkel vrea un acord global privind protectia datelor

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 16:14
1251 citiri
Merkel vrea un acord global privind protectia datelor

Cancelarul german Angela Merkel a pledat pentru un acord mondial privind protectia datelor, intr-un interviu acordat saptamanalului german Welt am Sontag, dupa dezvaluirile asupra programului de supraveghere american Prism.

"Acesta trebuie sa fie obiectivul nostru", a afirmat Merkel, intrebata de saptamanalul care va aparea duminica daca ar fi posibil un acord global privind protectia datelor dupa modelul Protocolului de la Kyoto cu privire la schimbarile climatice, relateaza AFP.

"Ar trebui sa putem ca in secolul al XXI-lea sa semnam acorduri mondiale. Daca comunicatiile digitale ridica noi probleme la nivel mondial, atunci ar trebui sa raspundem unor astfel de provocari", a afirmat Merkel, sugerand ca Germania se va angaja intr-un astfel de demers.

Dna Merkel, care se va confrunta cu alegeri legislative la 22 septembrie, este sub presiune dupa dezvaluirile fostului consultant NSA Edward Snowden vizand spionajul american la nivel mondial.

Intr-un interviu acordat, sambata, la postul de televiziune ZDF, ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a cerut Statelor Unite sa furnizeze informatii detaliate cu privire la programul Prism. El a spus ca experti din diferite tari europene si Statele Unite urmeaza sa se intalneasca luni si marti la Bruxelles pentru a face un schimb de opinii pe acest subiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protectie date personale lume, #Merkel protectie date private, #acord global protectia datelor, #scandal spionaj cibernetic Merkel , #Cancelarul Germaniei