Parlamentul german a aprobat masurile pentru zona euro

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 18:35
1179 citiri
Parlamentul german a aprobat masurile pentru zona euro

Parlamentul german a votat in favoarea expansiunii Fondului European de Stabilitate Financiara, decizia oferindu-i cancelarului german, Angela Merkel, un mandat puternic de negociere in cadrul summitului UE care va avea loc miercuri, la Bruxelles.

Vicepresedintele camerei inferioare a Parlamentului german, Bundestag, a declarat ca 503 membrii au votat in favoarea motiunii, 89 au votat impotriva ei si 4 s-au abtinut, potrivit Reuters.

Votul parlamentar o obliga pe Merkel sa respecte intocmai textul motiunii adoptate de Bundestag atunci cand se prezinta in fata membrilor summitului UE din Bruxelles, ceea ce sporeste abilitatea sa de negociere.

Intr-un discurs in fata Bundestag, Merkel i-a provocat pe membrii parlamentului sa isi indeplineasca "datoria istorica" si a subliniat faptul ca Europa se afla in cea mai grea perioada din istoria ei, de la Cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace.

"Lumea este cu ochii pe Germania si pe Europa pentru a vedea daca ne putem sa ne asumam responsabilitatea. Daca euro esueaza, si Europa va esua", a sustinut Merkel in fata Parlamentului german.

Liderii UE se vor intalni, miercuri seara, la Bruxelles, pentru a adopta o serie de masuri menite sa rezolve criza datoriilor din zona euro.

#Parlament Germania vot, #masuri UE Bundestag, #Angela Merkel summit , #Cancelarul Germaniei