Salvarea Greciei ar putea sa o coste cariera politica pe Angela Merkel

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 14:56
1436 citiri
Salvarea Greciei ar putea sa o coste cariera politica pe Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel isi pune un pericol cariera politica si risca sa piarda un nou mandat, in 2013, din cauza efoturilor de salvare a Greciei si a zonei euro.

Analistii se tem ca Merkel ar putea ceda presiunilor facute de liderii mondiali, precum presedintele Barack Obama, si ar putea propune politici nepopulare in randul alegatorilor crestin-democrati, la summit-ul european din 23 octombrie, puncteaza Bloomberg.

Seful grupului de cercetari Friends of Europe (Prietenii Europei), de la Bruxelles, Giles Meritt, sustine ca urmatoarea prioritate a Angelei Merkel este convingerea alegatorilor.

O misiune dificila, pentru ca "presa din Germania a prezentat indolenta grecilor intr-o forma de tabloid, imagine care s-a intiparit adanc in subconstientul germanilor", subliniaza Meritt.

Jan Techau, director la European center of the Carnegie Endowment for International Peace din Bruxelles, avertizeaza ca Merkel s-ar putea confrunta cu un "masacru politic", cel putin la fel de grav ca acela infruntat de predecesorul sau, Gerhard Schroeder.

"Merkel este tinta nemultumirii publice, legata de Grecia si programele de salvare, chiar daca toate partidele importante din Germania, inclusiv cele din opozitie, au sustinut-o", a mai spus Techau.

Acesta mai precizeaza ca problemele economice cu care s-a confruntat Schroeder erau mai usor de explicat alegatorilor, spre deosebire de situatia pe care o are de explicat Merkel.

Aproximativ 80% dintre germani nu vor sa se implice financiar in sustinerea Greciei, arata un sondaj comandat de revista Stern.

Germanii nu sunt multumiti nici de euro. Un sondaj releva ca doar 17% dintre germani au incredere in euro, iar 75% nu au.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel criza Europa, #Angela Merkel salvare Grecia , #Cancelarul Germaniei