Actiunile europene au inchis la cel mai ridicat nivel din ultimele 7 zile

Joi, 18 August 2011, ora 09:40
1200 citiri
Actiunile europene au inchis la cel mai ridicat nivel din ultimele 7 zile

Actiunile celor mai mari companii europene au incheiat tranzactiile de miercuri la cel mai ridicat nivel din peste o saptamana, ca urmare a rezultatelor trimestriale bune din mediul corporatist, chiar daca au inceput sedinta in scadere dupa summit-ul franco-german, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Increderea din piata a fost alimentata de evolutia pozitiva de pe Wall Street, dupa profitul in crestere anuntat de compania Target si imbunatatirea prognozei de profit de catre Staples.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a inchis in urcare cu 0,3%, la cel mai ridicat nivel dupa 5 august.

Initial, piata a evoluat in scadere dupa ce intalnirea de marti dintre presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel nu a reusit sa calmeze temerile investitorilor legate de criza datoriilor din zona euro.

"In prezent, volatilitatea ramane tema fundamentala a pietelor. Dar exista inca multe motive de optimism, avand in vedere nivelul valorii actiunilor si soliditatea financiara a companiilor, care dispun din plin de numerar", a declarat Henk Potts, analist la Barclays Wealth.

El a explicat ca valoarea actiunilor pe multe piete dezvoltate creeaza oportunitati bune pe termen lung.

Actiunile companiilor farmaceutice au inregistrat printre cele mai bune evolutii, iar indicele sectorului de profil, care in aceasta luna a pierdut 7%, a crescut miercuri cu 1,3%.

Titlurile Sanofi au urcat cu 3%, dupa ce Deutsche Bank a inclus compania intre alte 25 de companii europene "de calitate", care ofera investitorilor valoare, in urma unor vanzari de actiuni.

Pe alte piete, indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 0,49%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,77%, dar CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,73%.

La Milano, bursa a crescut cu 1,27%, iar la Lisabona cu 0,84%.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni europene, #burse, #actiuni, #tranzactii bursa , #stiri Angela Merkel