Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume

Joi, 28 August 2008, ora 09:22
1458 citiri
Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel ramane, pentru al treilea an consecutiv, cea mai puternica femeie din lume, potrivit clasamentului anual publicat miercuri de revista americana Forbes, relateaza AFP. Secretarul de stat american Condoleezza Rice a coborat de pe locul 4 ocupat in 2007 si se afla pe locul 7 in 2008, iar senatoarea democrata Hillary Clinton, candidata invinsa in urma alegerilor pentru investitura din Partidul Democrat, ajunge de pe locul 25 pe 28, potrivit unui comunicat Forbes.


Anne Lauvergeon, presedinta grupului nuclear francez Areva, ajunge de pe locul 14 in 2007 pe locul 9 in 2008.


Numarul doi pe lista este ocupat de o persoana putin cunoscuta marelui public, Sheila Bair, presedinta FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation), una dintre autoritatile de reglementare din sectorul bancar al Statele Unite, a carei responsabilitate este mai ales anuntarea falimentelor bancare.


Presedintele Argentinei, Cristina Fernandez, se plaseaza pe locul 13.


Printre numele care nu se mai regasesc pe lista anul acesta figureaza Zoe Cruz, fosta presedinta a influentei banci Morgan Stanley, dar si Patricia Russo, directorarea generala a firmei franceze Alcatel Lucent, denumita "kamikaze Pat", care urmeaza sa se retraga din aceasta companie la sfarsitul anului.


Lista cuprinde numele a 23 de femei care activeaza in politica, 54 nume de directoare de companii si cateva femei puternice din presa sau din diverse ONG-uri, potrivit Forbes.


Potrivit comunicatului citat, 45% dintre femeile de pe lista sunt din afara Statelor Unite, iar o treime sunt persoane care au aparut pentru prima data in spatiul public.