Bancile germane vor garantii pentru finantarea Greciei

Luni, 27 Iunie 2011, ora 09:45
1252 citiri
Bancile germane vor garantii pentru finantarea Greciei

Rostogolorea datoriilor Greciei este subiect de negociere intre Guvernul german si bancile si companiile de asigurari, conform Mediafax.

Ministerul Finantelor a respins solicitarile creditorilor privati de acordare de stimulente pentru participarea la bailout-ul statului elen.

Bancile si companiile de asigurari, in frunte cu Deutsche Bank si Allianz, au dat de inteles ca sunt dispuse sa rostogoleasca datoriile Greciei ajunse la scadenta daca guvernele vor oferi stimulente, precum garantarea riscurilor.

O sursa oficiala germana sustine insa ca ministerul Finantelor vede astfel de garantii drept imposibile, deoarece scopul participarii investitorilor privati la bailout este tocmai reducerea poverii suportate de bugetele de stat.

Ciocnirea dintre guvern si banci subliniaza dificultatile tot mai mari cu care se confrunta cancelarul Angela Merkel in incercarea de a regasi un echilibru intre interesele contribuabililor si cele ale marilor grupuri financiare.

Liderii europeni trebuie sa decida pana pe 3 iulie detaliile noului acord cu Grecia, insa acest termen limita ar putea deveni irelevant daca premierul elen George Papandreou nu va reusi sa treaca prin parlament masurile dure de austeritate si legislatia de accelerare a privatizarilor, chestiuni cerute de institutiile financiare internationale in schimbul unui nou bailout.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #grecia faliment, #grecia default, #grecia imprumut, #angela merkel , #stiri Angela Merkel