Doar Fiat si Magna au ramas in cursa pentru Opel

Joi, 28 Mai 2009, ora 11:11
1783 citiri
Doar Fiat si Magna au ramas in cursa pentru Opel

Discutiile purtate de General Motors cu oficialii de la Berlin pentru salvarea Opel au esuat, dupa ce GM a cerut sprijin financiar de 300 milioane euro. In urma discutiilor desfasurate la biroul cancelarului german Angela Merkel, potentialii cumparatori au Opel au ramas Fiat SpA si Magna International Inc.

Guvernul spera sa ajunga la o solutie pana maine, a declarat ministrul german al economiei Karl-Theodor zu Guttenberg.

"Rezultatul discutiilor nu a fost cel scontat, din cauza cererilor neasteptate formulate de oficialii GM. Nu avem asigurarea necesara pentru extinderea unui credit punte", a spus acesta.

"Am avut o surpriza neplacuta in momentul in care GM si-a exprimat cererea, la o ora dupa inceperea discutiilor. Consideram actiunea constructorului drept scandaloasa", a declarat ministrul finantelor, Peer Steinbrueck, preluat de NewsIn.

Compania GM, care se confrunta cu un potential faliment, a cerut asistenta financiara imediata din partea guvernului german, pentru mentinerea operatiunilor Opel. Merkel se afla sub presiunea autoritatilor de reglementare si sindicatelor muncitorilor din industria auto pentru salvarea celor 25.000 de angajati ai Opel din Germania.

Potrivit declaratiilor lui Guttenberg, constructorul auto Fiat si producatorul canadian de piese auto Magna au ramas singurii potentiali cumparatori ai companiei. Oferta companiei RHJ International SA a fost "anulata", a mai spus Steinbrueck.

Ambele companii ramase in cursa au sanse egale pentru cumpararea Opel, desi insolventa diviziei europene a GM ramane, inca, o optiune viabila, a mai spus Guttenberg.

Presedintele Magna, Frank Stronach, a declarat ca grupul pe care il reprezinta ar fi de acord sa acorde cele 300 milioane euro cerute de GM, atat timp cat guvernul Germaniei "ne va ajuta sa primim banii inapoi", in cazul in care Opel intra in faliment. Steinbrueck a clasificat oferta Magna drept "foarte atractiva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#fiat, # gm, # opel, # magna, # financiar, # faliment , #stiri Angela Merkel