Economia Germaniei "scartaie": 0,1% in T2

Marti, 16 August 2011, ora 11:06
1240 citiri
Economia Germaniei "scartaie": 0,1% in T2

Germania a inregistrat o crestere economica de 0,1% in T2, sub estimarile analistilor, de la 1,3% in primele 3 luni, din cauza unei balante comerciale negative, consumului scazut si investitiilor slabe, informeaza Mediafax.

 

Media estimarilor economistilor anunta o crestere de 0,5% a celei mai mari economii europene in al doilea trimestru, dupa ce cifra pe primele trei luni a fost revizuita oficial de la plus 1,5% la 1,3%.

Institutul francez de statistica a anuntat saptamana trecuta ca PIB-ul Frantei, a doua mare economie europeana, a stagnat in trimestrul al doilea.

Economistii estimeaza ca PIB-ul zonei euro a urcat in perioada analizata cu 0,3%, insa cifra s-ar putea dovedi prea optimista in urma datelor dezamagitoare din Germania si Franta.

Cresterea economica de 0,1% a Germaniei este cea mai slaba cifra inregistrata din primul trimestru al anului 2009, cand tara era inca in recesiune in urma crizei financiare mondiale.

Increderea investitorilor de pe pietele financiare ar putea primi o noua lovitura in urma datelor economice dezamagitoare.

Investitorii vor urmari in continuare datele privind cresterea economica din zona euro, care vor fi publicate de Eurostat la ora 9:00 GMT (12:00 ora Romaniei), dar si intalnirea dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, care vor discuta despre criza datoriilor de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#crestere economica germania, # economie germania, #pib zona euro, #criza, #crestere economica , #stiri Angela Merkel