Falimentul, singura salvare a Greciei? Incepe efectul de domino

Joi, 23 Iunie 2011, ora 12:41
1516 citiri
Falimentul, singura salvare a Greciei? Incepe efectul de domino

Grecia a obtinut increderea Parlamentului, un prim pas esential pentru lansarea unui nou plan de masuri de austeritate, dar nu a reusit sa ii convinga si pe investitori ca a evitat falimentul, mai ales ca Angela Merkel, cancelarul german, a respins solicitarea unor parlamentari germani de a impune contributii si mai mari din partea detinatorilor de obligatiuni de stat la al doilea plan de salvare financiara a Greciei. 

"Obligarea investitorilor privati sa accepte piederi ar putea destabiliza intreaga Europa, a subliniat cancelarul german.

"Vom avea o situatie in care alte state, nu Germania, nu vor putea sa isi recapitalizeze bancile fara a deveni tinte pentru piete si am declansa in Europa o contagiune de care nu vreau sa fiu responsabila", a mai declarat Merkel.

Cancelarul german nu este singurul sceptic in ceea ce priveste posibilitatea statului elen de a depasi falimentul.

Administratorul celui mai mare fond de investitii de obligatiuni din lume spune ca Grecia se va salva doar prin faliment.

Mohamed El-Erian, CEO-ul Pacific Investment Management Co (PIMCO), a declarat ca atat Grecia cat si alte state europene isi vor rezolva problemele prin faliment.

"Pentru economiile europene, in special pentru Grecia, rezolvarea va veni prin faliment", a spus El-Erian, citat de Gandul. Antonis Samaras, liderul opozitiei din Grecia, a declarat ca partidul sau va vota impotriva noului plan de austeritate.

"Imi cer sa sprijin un medicament pentru cineva care moare din cauza acestuia. Nu o voi face", a declarat el. Declaratia a spulberat asteptarile optimiste ale investitorilor care considerau ca votul de incredere al Parlamentului este semnalul pozitiv de care Grecia avea nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii grecia, #faliment grecia, #grecia , #stiri Angela Merkel