Germania pune lacatul pe centralele nucleare

Luni, 30 Mai 2011, ora 10:46
1240 citiri
Germania pune lacatul pe centralele nucleare

Germania va inchide toate centralele nucleare din tara pana in 2022, dupa cum a anuntat coalitia de la guvernarea statului, relateaza NewsIn.

Ministrul mediului, Norbert Rottgen, a facut acest anunt dupa o reuniune a coalitiei de guvernare ce s-a incheiat in noaptea de duminica spre luni.

Potrivit oficialului, sapte dintre cele mai vechi reactoare, supuse deja unui moratoriu, si centrala nucleara Kruemmel nu isi vor relua activitatea.

Alte sase vor fi scoase din uz pana in 2021, iar restul de trei pana in 2022, a spus el. "Nu vor exista revizuiri", a precizat Rottgen.

El a admis, insa, ca o taxa pentru barele de combustibil uzate, care ar urma sa creasca la 2,3 miliarde de euro in urmatorii ani, va ramane, in pofida inchiderii centralelor.

Reprezentantii industriei atomice au avertizat ca scoaterea din uz va afecta puternic baza industriala a tarii. Inainte de moratoriul din martie, Germania se baza in proportie de 23% pe energia nucleara.

Cancelarul Angela Merkel a infiintat o comisie de etica pentru a analiza folosirea energiei nucleare, dupa dezastrul de la centrala Fukushima din Japonia. In urma crizei atomice, Germania s-a confruntat cu proteste fata de acest tip de centrale.

România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#centrala nucleara, #energie nucleara, #germania energie nucleara , #stiri Angela Merkel