Germania se opune colectivizarii datoriei din zona euro

Duminica, 14 August 2011, ora 13:31
1414 citiri
Germania se opune colectivizarii datoriei din zona euro

Germania ramane impotriva "colectivizarii" datoriilor statelor din zona euro, iar infiintarea unor obligatiuni comune este imposibila atata timp cat statele deruleaza politici economice separate, a declarat ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, anunta Mediafax.

Presiunile asupra liderilor politici din zona euro se intensifica pentru o abordare mai radicala a crizei datoriilor suverane, inaintea unei intalniri, programata marti, a cancelarului german, Angela Merkel, si presedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

Ministrul italian al Economiei, Giulio Tremonti, a reluat apelurile pentru lansarea unei emisiuni comune de obligatiuni pentru statele din zona euro.

"Ramane in vigoare: nu va fi nicio colectivizare a datoriei si nu va exista sprijin nelimitat. Exista anumite mecanisme de suport pe care le dezvoltam in continuare, insotite de conditii stricte.

Tarile membre care au nevoie de solidaritatea noastra trebuie sa-si reduca deficitele si sa-si reformeze economiile", a spus Schaeuble, intr-un interviu pentru Der Spiegel.

Potrivit revistei germane, ministrul a exclus emisiunea de obligatiuni comune ale zonei euro, daca nu sunt eliminate mai multe piedici.

"Exclud lansarea de obligatiuni comune, atata timp cat statele membre deruleaza propriile politici fiscale si avem nevoie de dobanzi diferite, astfel incat sa existe posibilitati de stimulare si sanctiuni, pentru a forta solidaritatea fiscala. Fara aceasta solidaritate nu exista fundamente pentru o moneda comuna", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#germania, #zona euro, #colectivizare, #datorie zona euro , #stiri Angela Merkel