Germanii, dispusi sa cumpere insule de la Grecia indatorata

Joi, 04 Martie 2010, ora 14:02
1691 citiri
Germanii, dispusi sa cumpere insule de la Grecia indatorata

Mai multi politicieni germani au sugerat autoritatilor de la Atena ca Grecia sa vanda din insule pentru a scapa de datorii, scrie publicatia Bild.

"Statul elen trebuie sa renunte la participatii la companii si sa vanda proprietati funciare, precum insulele nelocuite", a afirmat deputatul liberal german Frank Schäffler, intr-un articol aparut in Bild cu titlul "Va dam bani, dati-ne Corfu", scrie Mediafax.

Un alt deputat, Marco Wanderwitz, considera ca un eventual ajutor financiar venit din partea Uniunii Europene, inclusiv a Germaniei, ar trebui garantat de Grecia. "Cateva insule ar trebui sa rezolve aceasta problema", a afirmat el.

Grecia detine circa 6.000 de insule, in mare parte nelocuite, potrivit datelor ministerului elen al Turismului.

O companie privata germana incearca in prezent sa vanda o insula greceasca pentru 45 de milioane de euro, subliniaza Bild. Cancelarul german, Angela Merkel, se va intalni vineri cu premierul elen Georges Papandreou, pentru a discuta in legatura cu problemele financiare ale Greciei.

Autoritatile de la Atena au anuntat miercuri noi masuri de austeritate prin care incearca sa reduca deficitul public urias. 

#Germania, # insule, # Grecia, # datorii , #stiri Angela Merkel