Grecia refuza ajutorul din partea UE

Vineri, 20 Martie 2009, ora 12:13
1939 citiri

Grecia nu are nevoie absolut deloc de un pachet de salvare din partea zonei euro pentru a evita un faliment, a anuntat vineri ministrul de finante, ca raspuns la declaratiile potrivit carora statele zonei euro au un plan de ajutor pentru economiile mai slabe, relateaza Reuters. 

"Asa cu am spus in repetate randuri, Grecia nu are nevoie de ajutor din partea zonei euro", a anuntat un purtator de cuvant al ministrului.

De asemenea, ministrul de externe al Irlandei, Micheal Martinm, a spus ca ministrii de finante din UE nu au discutat cu privire la un pachet de ajutor financiar al statelor din zona euro.

Vineri, Otto Bernhardt, membru al partidului crestin-democrat (CDU) al cancelarului german Angela Merkel, a declarat ca statele din zona euro au fost de acord cu privire la un plan de salvare pentru prevenirea unui colaps in interiorul grupului, iar Irlanda si Grecia sunt printre principalii candidati ce ar beneficia de pe urma acestuia.

Dintre toate statele din zona euro, Bernhardt este de parere ca Irlanda se confrunta cu "cea mai severa situatie", fiind urmata de Grecia. Oficialul a subliniat faptul ca orice ajutor are un pret.

#ajutor, #euro, #grecia, #ue, #zona , #stiri Angela Merkel