Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul german pregateste un nou plan de relansare a economiei

Guvernul german pregateste un nou plan de relansare a economiei
Cancelarul german Angela Merkel, ministrul de finante Peer Steinbruck si presedintele Bundesbank, Axel Weber, au convenit asupra cadrului general al unui plan de stimulare a economiei, prin care marile companii se vor angaja sa nu opereze concedieri masive, in schimbul unor subventii guvernamentale pentru angajati, scrie cotidianul Financial Times, in editia electronica. Acest al doilea plan de relansare economica, pe langa cel deja anuntat de 12 miliarde de euro pe doi ani, va fi definitivat in saptamanile urmatoare si va fi facut public la inceputul anului 2009, au declarat surse apropiate negocierilor.


Potrivit planului, marile companii vor renunta la concedieri masive pentru o anumita perioada, in schimbul unor subventii guvernamentale pentru angajatii plasati in program redus de lucru sau cu salarii scazute.In centrul pachetului stimulativ se va afla un vast program de investitii in infrastructura ce va depasi probabil 10 miliarde de euro. Pe langa aceasta, guvernul federal are in vedere o reducere a contributiilor de sanatate obligatorii. "Atentia guvernului se va concentra nu doar asupra masurilor cu efect imediat pentru economie, ci si asupra acelora cu impact pozitiv structural pe termen lung", a precizat una din sursele citate.Planul va fi finalizat in reuniunea din 5 ianuarie a coalitiei de guvernare, dar nu va fi anuntat public pana cand Berlinul nu va cunoaste detaliile planului economic pregatit de noua administratie americana Barack Obama, al carei mandat va incepe la 20 ianuarie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 741 ori