Juncker critica aspru politica de indatorare puternica a Germaniei ca reactie la criza

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 17:00
992 citiri
Juncker critica aspru politica de indatorare puternica a Germaniei ca reactie la criza

Liderul ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, considera ca Germania are un nivel abia suportabil al datoriei publice, declaratie ce reprezinta un avertisment pentru noul guvern, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

"Germania inregistreaza o datorie exagerata, abia suportabila pentru generatiile viitoare. Noul guvern trebuie sa realizeze acest lucru", a declarat Junker.

Noul guvern german, format dintr-o coalitie intre conservatori si liberali, intentioneaza sa scada impozitele, pentru a sustine cresterea economica.

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat deja ca bugetul Germaniei nu va fi echilibrat in urmatorii patru ani.

Inainte de criza economica, cea mai mare economie europeana era campioana disciplinei bugetare si era in plin proces de reducere a deficitelor.

"Daca politica bugetara germana nu este una solida, alte tari din Uniunea Europeana isi vor permite abateri de la disciplina bugetara", a avertizat Junker, care si-a anuntat public interesul pentru o eventuala presedintie a Uniunii Europene.

Acesta a mai salutat alegerea lui Wolfgang Schauble, un conservator cu reputatie de intransigent, in functia de ministru de finante al Germaniei. "Este cea mai buna decizie posibila", a declarat Junker.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germania, # datorie, # buget, # disciplina bugetara , #stiri Angela Merkel