Kazahstanul, pregatit sa participe la Nabucco

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 23:03
1173 citiri
Kazahstanul, pregatit sa participe la Nabucco

Kazahstanul este pregatit sa se alature proiectului Nabucco, dar Uniunea Europeana (UE) trebuie sa faca mai mult pentru a face posibila colaborarea, a declarat, duminica, presedintele tarii, Nursultan Nazarbaiev, intr-o conferinta organizata dupa vizita cancelarului german, Angela Merkel, informeaza Mediafax.

"Kazahstanul nu a fost niciodata impotriva Nabucco, problema este ca in Europa se vorbeste mult despre Nabucco dar, in realitate, se face putin", a spus Nazarbaiev, citat de RIA Novosti.

Pentru participarea Kazahstanului la Nabucco este necesar un gazoduct pe sub Marea Caspica sau macar facilitati de lichefiere, a adaugat el.

"Nimic nu se face de nicio parte, decat discutii. Uniunea Europeana ar putea lucra mai activ", a spus el. Statul vecin Turkmenistan este de asemenea dispus sa participe in proiectul european dar are aceleasi probleme.

Platoul continental al Kazahstanului la Marea Caspica are zacaminte de gaze naturale estimate la 3.300 de miliarde de metri cubi, iar productia tarii pentru anul acesta este estimata la 45 de miliarde de metri cubi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#kazahstan, #nabucco, #gazoduct , #stiri Angela Merkel