Liderii G8 si-au clarificat pozitiile, in prima zi a summitului

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 12:31
1245 citiri
Liderii G8 si-au clarificat pozitiile, in prima zi a summitului

Principalul rezultat obtinut in prima zi a summitului G8 din Canada este ca partile si-au clarificat pozitiile, a declarat un consilier al liderului rus, relateaza RIA Novosti, citat de Newsin.

Summitul de doua zile a inceput vineri in Huntsville si va fi urmat de summitul G20 din Toronto, care se va incheia la 27 iunie. "Principalul rezultat al primelor discutii de la summitul G8 este ca liderii si-au coordonat pozitiile privitoare la chestiunile de dezvoltare ", a spus sursa.

Datoriile externe in crestere si deficitele bugetare au fost printre primele chestiuni de pe agenda primei zile a summitului. Participantii au discutat si despre politicile de stimulare fiscala sau despre infuzia capitalului de stat in sectorul financiar, in vederea sustinrii cresterii economice.

"Dmitri Medvedev a subliniat necesitatea unei politici bugetare responsabile si le-a cerut partenerilor sa fie un exemplu pentru alte state, anuntand planuri de reducere a deficitului bugetar", a declarat sursa.

Cancelarul german Angela Merkel a spus anterior ca toti participantii "au dovedit intelegere reciproca pe problemele economiei globale. Am spus clar ca avem nevoie de o crestere sustenabila, iar cresterea si masurile de austeritate inteligente nu trebuie sa fie in contradictie", a spus ea. 

#g8, #lideri, #summit , #stiri Angela Merkel