Magna International, in pole position pentru cumpararea Opel

Luni, 20 Iulie 2009, ora 11:20
1250 citiri
Magna International, in pole position pentru cumpararea Opel

Producatorul canadian de piese de schimb auto, Magna International, este principalul favorit pentru cumpararea Opel, tranzactie care ar include si Vauxhall, filiala din Marea Britanie, scrie BBC News.

Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia. Totusi, investitorul belgian RHJ International aranjeaza lucrurile pentru a inainta o oferta castigatoare, avand planuri de restructurare a operatiunilor Opel.

Grupul GM a fost nevoit sa vanda Opel ca parte a planului impozant de restructurare, intrand in faliment, sub protectia Curtii din Statele Unite, inainte sa isi revina ca o noua companie, cu datorii mai putine.

Opel a fost pus sub controlul unor trustruri la care atat guvernul german cat si GM detin participatii. Consortiul condus de Magna a privit cu incredere posibilitatea castigarii licitatiei din mai, cand oficialii de la Berlin au aratat ca favorizeaza un acord.

De asemenea, cancelarul german Angela Merkel si presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, si-au exprimat saptamana trecuta, sprijinul acordat Magna, informeaza NewsIn.

Totusi, viitorul Opel a devenit mai incert dupa ce RHJ, care beneficiaza de ajutorul companiei americane cu capital privat Ripplewood, a anuntat saptamana trecuta ca negocierile cu GM si Germania "au atins un nivel avansat".

Planurile inaintate de ambele companii includ concedierea a aproximativ 10.000 de angajati ai Opel si protejarea celor patru fabrici din Germania.

Magna, impreuna cu cel mai mare creditor din Rusia, Sberbank, a ajuns la un acord luna trecuta pentru achizitionarea unei participatii de 55% la divizia europeana a GM, inainte ca gigantul auto american sa inainteze cerere pentru intrarea in faliment.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#magna, #medvedev, #merkel, #opel , #stiri Angela Merkel