Medvedev, pe lista celor mai influenti oameni din lume

Vineri, 01 Mai 2009, ora 21:23
1100 citiri

 Directorul executiv adjunct al Gazprom, Aleksandr Medvedev, a fost nominalizat de revista Time in clasamentul celo mai influenti 100 de oameni ai lumii pentru 2009, scrie RIA Novosti.

Medvedev, descris ca "legatura cu lumea" a monopolului energetic Gazprom, este nominalizat la categoria Builders and Titans, unde sunt enumerati si secretarul american al Trezoreriei Timothy Geithner si designerul Stella McCartney.

"O treime din gazele naturale consumate de Europa trec prin mainile lui Medvedev, iar 60% din veniturile totale ale Gazprom provin din exporturi", scrie revista, a carei lista de anul trecut l-a inclus pe premierul rus Vladimir Putin.

La cei 53 de ani ai sai, Medvedev "crede intr-un viitor luminos pentru gazele naturale si priveste dincolo de criza actuala spre ziua in care capitalizarea Gazprom va creste la o mie de miliarde de dolari.

Vara trecuta, capitalizarea companiei a fost la doar o treime din aceasta suma", scrie Time. Medvedev a fost una dintre figurile centrale in disputa privind gazele naturale dintre Gazprom si Ucraina de la inceputul anului, care a dus la sistarea gazului furnizat Europei.

Lista ii include pe cancelarul german Angela Merkel, pe presedintele american Barack Obama si pe premierul britanic Gordon Brown, alaturi de actorii Kate Winslet, Penelope Cruz, Brad Pitt si George Clooney.

#medvedev, #times, #rusia , #stiri Angela Merkel