Merkel: Ajutorarea statelor UE aflate in criza, vitala pentru economia Germaniei

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 22:18
1370 citiri
Merkel: Ajutorarea statelor UE aflate in criza, vitala pentru economia Germaniei

Ajutorarea statelor europene care au datorii este vitala pentru economia Germaniei, a explicat cancelarul german Angela Merkel, sambata, adresandu-se cetatenilor germani.

Declaratia cancelarului vine dupa ce, vineri, parlamentul german a aprobat o rezolutia care sprijina imprumuturi suplimentare acordate Greciei, cu conditia ca detinatorii de obligatiuni sa imparta greutatea salvarii tarii, informeaza Reuters.

Intrebata daca problemele din zona euro ar putea pune in pericol revenirea economiei germane, Merkel a raspuns: "Daca nu actionam pozitiv, se poate intampla asta, exact ceea ce dorim sa prevenim.

De aceea, nu trebuie sa permitem falimentul necontrolat al unui stat - in schimb, trebuie sa vedem cum putem creste competitivitatea statelor aflate in dificultate si sa le dam ocazia sa plateasca datoriile".

Liderii Uniunii Europene se pun de acord asupra unui nou imprumut pentru Grecia, la summit-ul de la Bruxelles din iunie, un imprumut de 120 de miliarde de euro care ar asigura finantarea tarii pana in 2014.

Vezi continuarea pe ziare.com

#datorii grecia, #angela merkel, #economie germania, #ajutor grecia, #state ue, #ue , #stiri Angela Merkel