Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Merkel: Euro nu este in criza

Merkel: Euro nu este in criza

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciaza ca moneda euro nu este in criza, insa uniunea monetara se confrunta cu o criza a datoriilor in unele state si cu probleme de competitivitate in altele, potrivit AFP, anunta Mediafax.

"Nu avem o criza a euro. Insa ceea ce avem este o criza a datoriilor in anumite state, iar in altele o problema de competitivitate. Trebuie sa facem in asa fel ca euro sa fie mai competitiv", a declarat Merkel pentru un post spaniol de televiziune.

Cancelarul a respins ideea emiterii de obligatiuni in comun de catre statele din zona euro pentru a rezolva problemele de finantare ale unora din membrii uniunii monetare.


"Nu cred ca euro-obligatiunile vor fi raspunsul corect deoarece acestea ar presupune ca toate statele sa plateasca aceleasi dobanzi pentru datorii, situatie care nu face clar cine depune cel mai mare sau cel mai mic efort", a mentionat Merkel.


Oficialul a precizat ca Germania va continua sa fie solidara cu statele partenere din zona euro si a insistat asupra nevoii aplicarii de reforme pentru imbunatatirea competitivitatii economicesi a situatiei finantelor publice.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori