Merkel: Europa va cere retragerea rapida a programelor de stimulare fiscala

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 23:51
1512 citiri
Merkel: Europa va cere retragerea rapida a programelor de stimulare fiscala

Europa va cere la reuniunea G20 de saptamana urmatoare retragerea rapida a programelor de stimulare fiscala si concentrarea pe consolidarea bugetara, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit Mediafax.

"Statele europene participante la G20 considera ca astfel de decizii sunt urgente pentru a impiedica noi crize similare in viitor", a spus Merkel, citata de Reuters.

Liderii celor mai mari 20 de economii dezvoltate si in curs de dezvoltare se vor intalni pe 26-27 iunie la Toronto, in Canada.

Pozitia cancelarului contrasteaza cu cea a presedintelui american Barack Obama, care a afirmat saptamana aceasta ca problema finantelor publice trebuie abordata pe termen mediu.

Guvernele europene au lansat masuri de austeritate pentru a impiedica o extindere a crizei datoriilor inceputa in Grecia.

Cabinetul condus de Merkel a prezentat in iunie cel mai amplu program de austeritate bugetara de dupa Al Doilea Razboi Mondial, cu reduceri de cheltuieli si majorari de taxe in valoare de 80 de miliarde de euro in urmatorii patru ani. 

#merkel, #g20, #stimulare fiscala , #stiri Angela Merkel