Merkel: Falimentul Greciei ar distruge increderea investitorilor in zona euro

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 12:42
1104 citiri
Merkel: Falimentul Greciei ar distruge increderea investitorilor in zona euro

Increderea investitorilor in zona euro va fi distrusa complet daca permitem Greciei sa intre in incapacitate de plata a datoriilor. In plus, un default in statul elen ar putea fi molipsitor, exact asa cum s-a intamplat dupa falimentul Lehman Brothers, din 2008, potrivit declaratiilor facute sambata de cancelarul german Angela Merkel.

"Ar trebui sa facem pasi pe care sa-i putem controla", a desclarat Merkel, facand o paralela intre situatia Greciei si situatia Lehman Brothers, al carui faliment a contribuit la criza financiara la nivel global, informeaza Reuters.

"Nu ne permitem sa distrugem increderea investitorilor si nici sa ajungem in situatia in care vor considera ca daca i-am lasat pe greci, la fel vom face si pentru Spania, Belgia si oricare alta tara. In acest caz, nimeni nu isi va mai investi banii in Europa vreodata", a declarat Merkel.

Intr-un interviu acordat unui post de televiziune german, Merkel vorbeste despre criza din zona euro si declara ca s-a bazat pe perspectiva Fondului Monetar International atunci cand evaluat modul in care trebuie controlata situatia in Grecia,

Atata timp cat FMI era convins ca fatoria Greciei era sustenabila, ea si-a sustinut, la randul ei, aceeasi pozitie, scrie Reuters.

#angela merkel despre falimentul greciei, # faliment grecia, # merkel grecia , #stiri Angela Merkel