Merkel: Fondul de Stabilitate Financiara, ultima optiune pentru banci

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 19:15
1611 citiri
Merkel: Fondul de Stabilitate Financiara, ultima optiune pentru banci

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat, vineri, inaintea unei intalniri cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, ca fondul European de Stabilitate Financiara ar trebui sa fie ultima varianta la care apeleaza bancile pentru a se salva. In cadrul intalnirii de astazi, Merkel si Sarkozy ar trebui sa gaseasca o modalitate de a intari bancile din regiune.

Fondul European de Stabbilitate Financiara, in valoare de 440 de miliarde de euro a fost creat pentru a ajuta bancile sa achizitioneze bonduri guvernamentale, ca parte din efortul Europei de a face fata crizei financiare, informeaza Reuters.

Merkel a declarat ca, dupa discutiile cu presedintele olandez Mark Rutte, s-a ajuns la un consens. Astfel, daca e nevoie de recapitalizarea bancilor, asa cum pare acum, atunci va fi nevoie si de o ierarhie a metodelor pentru a creste capitalul fiecarei banci.

"Bancile trebuie sa incerce intai sa isi creasca singure capitalul, si daca eforturile nu dau rezultate, statul-membru ar trebui sa vina cu diferite solutii, asa cum am facut noi in 2008-2009, si abia atunci, daca tara nu poate face nimic pentru propriile banci, va putea fi utilizat Fondul European de Stabilitate Financiara", a explicat Merkel.

Primirea unui astfel de ajutor ar presupune, desigur, ca tara in cauza sa accepte difeite conditii, inclusiv un program de reforma structurala, a adaugat cancelarul german, care spune ca masura va fi discutata la urmatorul summit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#merkel, # fondul de stabilitate financiara, # banci europa fond salvare, # banci euro , #stiri Angela Merkel