Merkel: Romania aplica, in momentul de fata, masuri economice dure

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 14:52
1380 citiri
Merkel: Romania aplica, in momentul de fata, masuri economice dure

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marti ca stie ca in Romania sunt aplicate, in momentul de fata, masuri "destul de dure", opinand insa ca, odata create structurile, acestea pot constitui o baza pe care se poate construi cresterea economica, informeaza NewsIn.

"Am discutat despre efectele crizei economico-financiare. Stiu ca in Romania, in momentul de fata, sunt aplicate niste masuri destul de dure. Eu cred ca odata create structurile, acest lucru ar contitui o baza de pe care se poate construi o crestere economica", a spus marti, dupa o intrevedere cu presedintele Traian Basescu, cancelarul german Angela Merkel.

Merkel a precizat ca, la Consiliul European a discutat cu seful statului roman despre felul in care Romania poate sa absoarba mai bine fondurile europene, aratand ca aceste fonduri pot sa contribuie la cooperarea economica, iar Germania poate sa acorde si asistenta in acest sens.

Cancelarul german a mai mentionat ca pentru intreprinzatorii germani care doresc sa investeasca si pe viitor in Romania este important sa existe transparenta in domeniul justitiei, subiect care s-a regasit si el pe agenda discutiilor bilaterale.

"Dl. presedinte a subliniat ca o serie de norme au fost adoptate si implementate", a spus Merkel.

In cadrul intalnirii de marti de la Palatul Cotroceni, Basescu si Merkel au discutat si despre Republica Moldova, Transnistria si Balcanii de Vest, cancelarul german apreciind ca este de interes comun rezolvarea problemelor din aceasta regiune.

"Este o vizita importanta. M-am intalnit si cu reprezentantii comunitatii germane. Ma bucur in perspectiva vizitei la Cluj. Vreau sa multumesc pentru integrarea minoritatii germane, care este o punte de legatura intre Romania si Germania, o contributie esentiala pentru relatiile noastre stranse", si-a inchieat Merkel discursul.

Presedintele Traian Basescu a precizat, la finaul intrevederii avute cu cancelarul german Angela Merkel ca vizita oficialului german la Bucuresti reprezinta pentru Romania o incurajare de a contiua procesul de integrare in Uniunea Europeana. 

El a enumerat temele abordate in cadrul discutiilor: relatia bilaterala, necesitatea cresterii nivelului de performanta a justitiei romanesti in baza Mecanismului de Cooperare si Verificare, probleme legate de accesul Romaniei in spatiul Schengen, probleme legate de strategia Romaniei pentru integrarea populatiei roma, Strategia energetica a UE si sustinerea pentru proiectul Nabucco dar si luarea in consideratie a proiectului AGRI, strategia Dunarii, summitul NATO si summitul OSCE din acest an, Balcanii de Vest si problematica legata de Republica Moldova.

#basescu, #crestere, #criza, #economica, #masuri, #merkel , #stiri Angela Merkel