Merkel si Sarkozy au propus retragerea dreptului de vot in UE pentru statele cu deficite de peste 3%

Marti, 15 Iunie 2010, ora 13:51
1398 citiri
Merkel si Sarkozy au propus retragerea dreptului de vot in UE pentru statele cu deficite de peste 3%

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au propus luni retragerea dreptului de vot in UE pentru statele cu deficite de peste 3% si au ajuns la un compromis privind un guvern economic al statelor din Zona euro, pentru coordonarea politicii economice si bugetare, informeaza NewsIn.

De asemenea, ei si-au reinnoit apelurile pentru o taxa globala impusa bancilor si pentru impozitarea tranzactiilor financiare. Cei doi lideri au anuntat ca vor trimite o scrisoare comuna G20, inainte de summitul de la sfarsitul acestei luni, relateaza Euronews.

Merkel si Sarkozy s-au pronuntat pentru noi reguli pe piata financiara internationala, asftel incat sa nu mai apara crize economice precum cea din prezent.

Cei doi s-au intalnit la Berlin pentru a-si coordona pozitiile inaintea summitului Uniunii Europene din aceasta saptamana, relateaza RRA citata de RADOR.

Intalnirea dintre Angela Merkel si Nicolas Sarkozy a stat sub semnul eforturilor de reconciliere intre Berlin si Paris, avand in vedere ca diferentele de opinie dintre Germania si Franta privind modalitatile de combatere a urmarilor crizei economice si financiare, au atins, in ultimele saptamani, cote fara precendent.

Aceste eforturi par sa fi dat roade, Merkel si Sarkozy anuntand ca au ajuns la un compromis privind un guvern economic european al statelor din Zona euro, in vederea coordonarii mai stranse a politicii economice si bugetare a acestor state.

Aceasta idee promovata de Franta a fost respinsa, initial, de Germania, care se pronunta pentru un guvern economic mai larg, al tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii si pentru o coordonare mai slab structurata.

Germania si Franta doresc sa vorbeasca cu o singura voce si in ceea ce priveste masurile necesare pentru intarirea Pactului de stabilitate si vor sustine la Consiliul European din aceasta saptamana, printre altele, introducerea de sanctiuni, cum ar fi retragerea dreptului de vot pentru statele cu deficite ce depasesc nivelul impus de Pactul de stabilitate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drept, #merkel, #sarkozy, #vot , #stiri Angela Merkel