Merkel: Solutia la criza datoriilor este cresterea atributiilor institutiilor europene

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 23:50
1594 citiri
Merkel: Solutia la criza datoriilor este cresterea atributiilor institutiilor europene

Solutia crizei datoriilor consta in "cresterea atributiilor de interventie" pentru institutiile europene, a declarat, duminica, la Bruxelles, cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Pregatim astazi (duminica, n.r.) deciziile de miercuri. Este important pentru ca este un proces tehnic complex, de exemplu referitor la functionarea fondului de urgenta al zonei euro. Din aceasta cauza trebuie sa lucram cu foarte mare atentie, trebuie sa luam in calcul toate detaliile posibile. Nu trebuie sa existe asteptari pentru o decizie a Eurogroup astazi, ci miercuri", a spus Merkel.

Liderii europeni trebuie sa discute, de exemplu, modul in care se va realiza coordonarea Eurogroup pe subiecte economice si financiare in viitor, a spus cancelarul.

"Avem nevoie de o pondere mai mare a Europei si de mai multe atributii pentru institutii", a afirmat Merkel.

Sefii de state si de guverne se intalnesc duminica la Bruxelles pentru a discuta solutii la criza datoriilor din zona euro. Cea mai importanta componenta a discutiilor este suplimentarea resurselor Facilitatii Europene pentru Stabilitate Finaciara, fondul de urgenta al zonei euro destinat statelor cu probleme financiare. Oficialii germani au anuntat ca deciziile importante, asteptate la nivel global inaintea summit-ului G20 de pe 3-4 noiembrie, vor fi luate miercuri, pentru a oferi cancelarului german timp sa obtina sprijiin in Parlamentul de la Berlin.

#solutie criza datorii, #Merkel solutii criza, #summit UE solutii , #stiri Angela Merkel