Ministrii de Finante din UE discuta masuri de inasprire a legislatiei in domeniul bugetelor

Vineri, 21 Mai 2010, ora 16:40
1129 citiri
Ministrii de Finante din UE discuta masuri de inasprire a legislatiei in domeniul bugetelor

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana vor discuta vineri seara masuri de inasprire a legislatiei comunitare in domeniul bugetar, in conditiile in care vor sa sustina euro si sa evite extinderea crizei datoriilor din Grecia, autoritatile germane insistand pentru actiuni radicale, precizeaza Mediafax.

 

Euro s-a depreciat in aceasta saptamana fata de dolar la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, din cauza ingrijorarii investitorilor fata de riscurile economice din tarile care folosesc moneda unica.

Autoritatile de la Berlin vor incerca sa convinga restul statelor din zona euro de necesitatea respectarii stricte a legislatiei comunitare in domeniul bugetar.

Angela Merkel a pledat pentru inasprirea masurilor in domeniul bugetelor, iar Germania a acceptat, joi, sa colaboreze cu Franta pentru rezolvarea crizei datoriilor din Europa, dand astfel un semnal de unitate.

Guvernele din UE incearca sa recastige increderea investitorilor, dupa ce mai multe luni de instabilitate pe pietele financiare au majorat costul imprumuturilor si au dus la acordarea unui ajutor de 110 miliarde euro Greciei si la infiintarea unui program de sprijin de 750 miliarde euro destinat statelor europene cu probleme financiare.

#euro masuri inasprire bugetara , #stiri Angela Merkel