Pretul petrolului creste la New York

Joi, 24 Martie 2011, ora 16:18
1234 citiri
Pretul petrolului creste la New York

Pretul petrolului a crescut pentru a patra zi consecutiv la New York, pe fondul luptelor din Libia si al ingrijorarii privind exporturile din Orientul Mijlociu, in timp ce iminenta unui ajutor international oferit Portugaliei a intarit increderea in perspectivele economice, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Pretul titeiului a crescut cu 0,9% dupa ce submarinele britanice au lansat rachete asupra sistemelor antiaeriene din Libia.

Pretul titeiului cu livrare in mai a crescut, joi, la bursa electronica de la New York, cu 94 de centi, la 106,69 dolari barilul.

Pe de alta parte, pretul petrolului Brent a scazut, la Londra, cu patru centi, la 115,51 dolari barilul.

Liderii Uniunii Europene se intalnesc, joi, la Bruxelles pentru a analiza masurile impotriva crizei datoriilor suverane.

Preturile petrolului au fost influentate atat de consensul privind ajutorul financiar international oferit Portugaliei, cat si de situatia din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, potrivit analistilor citati de Bloomberg.

Premierul portughez Jose Socrates a demisionat miercuri seara dupa ce bugetul sau de austeritate a fost respins de parlament. Cancelarul german Angela Merkel a chemat tarile din Europa la boicotarea titeiului libian, pentru a stopa finantarea regimului Gaddafi.

"Nu ar trebui sa mai existe exporturi de petrol din Libia catre tarile europene", a declarat, joi, Merkel, la summitul UE.

Stocurile americane de titei au crescut pentru a treia saptamana, ridicandu-se la 352,8 milioane de barili, in timp ce stocurile de benzina au scazut cu 5,32 milioane de barili, la 219,7 milioane barili, cel mai scazut nivel din decembrie, potrivit datelor oficiale. 

#luptele din libia, #new yotk, #petrol, #pret, #pretul petrolululi , #stiri Angela Merkel