Saptamana aceasta se decide soarta Opel

Luni, 25 Mai 2009, ora 14:26
1309 citiri
Saptamana aceasta se decide soarta Opel

Guvernul german vrea sa ia o decizia privind soarta diviziei europene a General Motors, Opel, pana la jumatatea acestei saptamani, a spus astazi un purtator de cuvant al guvernului, scrie Reuters.

Cancelarul Angela Merkel a vorbit in weekend cu premierul rus Vladimir Putin despre o posibila solutie pentre producatorul auto german, a mai spus purtatorul de cuvant. 

Guvernul german vrea sa pastreze cat mai multe locuri de munca si fabrici ale Opel, pentru evitarea falimentului diviziei GM, a spus reprezentantul guvernului.

Premierii landurilor Renania de Nord-Westfalia si Hesaa au spus ca Opel ar putea intra in faliment, insa acesta este cel mai sumbru scenariu. Mai multi oficiali germani au declarat, vineri, ca prefera oferta depusa de Magna International pentru preluarea producatorului auto in dificultate Opel, indicand ca, pe langa numarul mai mic de concedieri, aceasta ofera perspective mai bune pentru viitorul companiei.

Fiat, furnizorul auto canadian Magna International Inc si fondul de investitii RHJ International au depus oferte pentru preluarea Opel.

Daca autoritatile federale sunt mai precaute, cele din landurile in care opereaza Opel si-au aratat deschis preferinta pentru Magna, care presupune 10.000 de concedieri in Europa, din care 2.500 in Germania. Oferta Fiat include 12.000 de concedieri in Europa si mult mai multe in Germania decat in cazul ofertei Magna, a subliniat premierul landului Renania-Palatinat (sud-vestul Germaniei), Kurt Beck, citat de NewsIn.

Beck a indicat ca, pe langa numarul mai scazut de concedieri, planul Magna ofera o perspectiva mai buna asupra viitorului Opel.

Decizia in legatura cu cine preia Opel apartine GM, insa statul german va juca un rol foarte important, deoarece va furniza, probabil, garantii pentru finantare de miliarde de euro.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, a incercat sa contracareze ingrijorarile legate de concedieri masive in Germania, precizand ca planul companiei italiene nu presupune o scadere a numarului de salariati de la Opel cu mai mult de 8% in Germania.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#opel, # germania, # magna, # faliment , #stiri Angela Merkel