Slovacia, constienta de riscul ca zona euro sa se destrame

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 23:41
1210 citiri
Slovacia, constienta de riscul ca zona euro sa se destrame

Riscul ca zona euro sa se destrame sau sa nu mai functioneze normal este foarte real, cauza fiind criza datoriilor din statele aflate la periferia uniunii monetare, a declarat, miercuri, ministrul de Finante al Slovaciei, Ivan Miklos, potrivit Mediafax.

Avertismentul ministrului slovac vine in contextul discutiilor pentru definitivarea unui pachet de ajutor financiar pentru Irlanda si sustine pozitia exprimata marti de cancelarul german Angela Merkel, care a declarat ca zona euro se gaseste intr-o situatie "extrem de serioasa".

Slovacia este membra a zonei euro de anul trecut. Apartenenta la zona euro a avut un efect pozitiv pentru Slovacia, sustinand cresterea economica a tarii cu aproximativ un punct procentual, a spus Miklos, in timpul unei dezbateri organizate la o universitate din Praga.

Slovacia, care s-a alaturat anul trecut zonei euro din postura de cel mai sarac membru, a refuzat sa contribuie la programul de imprumuturi bilaterale instituit pentru sustinerea Greciei, dar a anuntat ca va participa la sprijinirea Irlandei, intrucat criza din aceasta tara a fost cauzata de sectorul bancar si nu de cheltuielile excesive ale guvernului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#zona euro, #criza datoriilor, #slovacia , #stiri Angela Merkel