Telefonul Angelei Merkel, securizat de o companie canadiana

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 09:16
1319 citiri
Telefonul Angelei Merkel, securizat de o companie canadiana

Compania canadiana BlackBerry este pe cale de a cumpara Secusmart GmbH, o societate germana care ofera intreprinderilor, administratiilor si guvernelor solutii pentru securizarea comunicatiilor telefonice, relateaza AFP.

Secusmart are printre clienti telefoanele guvernului german, intre care cel al cancelarului Angela Merkel, dar si aparatele NATO.

In octombrie 2013, dezvaluirile lui Edward Snowden despre sistemul de interceptare la scara larga al agentiei de informatii americane NSA au aratat ca telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel fusese pus sub ascultare.

BlackBerry si Secusmart au mai colaborat deja cu privire la o 'tehnologie inovatoare' pentru clientii cei mai interesati de solutii de securitate a telecomunicatiilor.

Agentia germana a securitatii informatiei a retinut tehnologia Secusmart pentru a echipa aparatele BlackBerry ale responsabililor guvernului german, potrivit comunicatului emis de BlackBerry.

Prin acest parteneriat, cele doua intreprinderi au 'furnizat smartphone-uri BlackBerry echipate cu tehnologie Secusmart unui numar semnificativ de administratii si ministere germane, precum si responsabililor acestora, inclusiv cancelarului Angela Merkel'.

BlackBerry a indicat ca aceasta achizitie, al carei suma nu a fost dezvaluita, este subiectul unui acord cu autoritatile de reglementare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefon Angela Merkel, #securizarea comunicatiilor telefonice, #BlackBerry achizitie Secusmart GmbH , #stiri Angela Merkel