Tensiuni intre Germania si Franta: Merkel, deranjata de Sarkozy

Duminica, 18 Martie 2012, ora 09:45
1511 citiri
Tensiuni intre Germania si Franta: Merkel, deranjata de Sarkozy
Se termina cea mai puternica prietenie din politica?

Cancelarul german Angela Merkel, care i-a oferit sustinerea sa lui Nicolas Sarkozy, este deranjata de schimbarea pozitiei candidatului la presedintia Frantei.

Aceasta exclude participarea sa la unul dintre mitingurile electorale ale presedintelui Frantei, scrie presa germana, preluata de Mediafax.

Cancelarul Merkel, presedinta partidului german CDU, si-a manifestat iritarea in fata colaboratorilor sai apropiati dupa ce a aflat ca Sarkozy nu mai doreste prezenta sa in cadrul unui miting, scrie saptamanalul Der Spiegel.

Ea i-a transmis acest lucru celui vizat cateva zile mai tarziu, in cadrul summit-ului Uniunii Europene (UE) de la Bruxelles, potrivit aceleiasi surse.

Totusi, continua revista germana, Merkel nu ar fi, pana la urma, atat de nemultumita ca nu merge sa il sustina pe candidatul UMP (dreapta), din cauza declaratiilor recente pe care Sarkozy le-a facut cu privire la imigratie.

Presedintele in exercitiu a amenintat cu retragerea Frantei din spatiul Schengen, in cazul in care acordurile europene privind libera circulatie nu sunt revizuite.

Sarkozy a afirmat miercuri ca Angela Merkel va veni "la moment sau altul" in cursul campaniei electorale "sa vorbeasca despre Europa" cu el.

Insa cancelarul "nu va veni la un miting, pentru ca o campanie electorala este treaba francezilor", a adaugat presedintele-candidat.

Merkel si-a exprimat in mod public sustinerea fata de candidatul Nicolas Sarkozy, cu ocazia unui Consiliu de Ministri franco-german de la inceputul lui februarie, la Paris. "Il sustin pe Nicolas Sarkozy pe toate planurile, deoarece facem parte din partide prietene", a declarat ea atunci.

#angela merkel nicolas sarkozy, #alegeri prezidentiale, #campanie electorala, #putere franta germania , #stiri Angela Merkel