Un "consiliu de specialitate" ar putea amenda statele membre UE

Marti, 09 August 2011, ora 23:28
1566 citiri
Un "consiliu de specialitate" ar putea amenda statele membre UE

Germania se gandeste la posibilitatea infiintarii unui "consiliu de stabilitate" al zonei euro, care sa poata amenda statele cu cheltuieli prea ridicate, informeaza Mediafax.

Vicecancelarul Philipp Roesler, care ocupa si pozitia de ministru al Economiei, a declarat ca tarile din zona euro trebuie supuse si unor teste de competitivitate, care sa examineze flexibilitatea pietelor muncii si alti factori.

"Ne trebuie un nou pact pentru euro", a spus Roesler.

Scopul este de a asigura stabilitatea zonei euro, a adaugat el. Oficialul german va prezenta propunerile omologilor din Uniunea Europeana la urmatoarea reuniune.

Ideile vicecancelarului german includ si introducerea in statele din zona euro a unei limite pentru indatorare, bazata pe modelul german.

Roesler, lider al Partidului Democratii Liberi aflat in coalitia guvernamentala, a facut aceste declaratii dupa ce s-a consultat cu Angela Merkel, cancelarul executivului german, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Berlinul a insistat de la declansarea crizei datoriilor ca cele 17 state membre ale uniunii monetare pot sa se bazeze pe sprijin atata timp cat sunt dispuse sa deruleze reforme pentru cresterea competititvitatii si reducerea deficitelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#germania consiliu stabilitate, #sanctiuni state membre, #ue, #zona euro , #stiri Angela Merkel