Antibiotice Iasi anticipeaza ca isi va tripla profitul net pana in 2012

Joi, 21 Februarie 2008, ora 10:32
1243 citiri
Antibiotice Iasi anticipeaza ca isi va tripla profitul net pana in 2012

Profitul net al producatorului de medicamente Antibiotice SA Iasi va creste de aproape trei ori in intervalul 2008-2012 pana la 29,4 milioane euro, de la 10,9 milioane euro in 2008, pe fondul reducerii personalului cu aproape o treime, a anuntat compania, intr-un comunicat remis Bursei. "In perioada 2008-2012, se estimeaza o crestere anuala a profitului de 25% si a cifrei de afaceri de 20%", se mentioneaza in comunicat.


Pana in 2012, personalul Antibiotice va fi redus de la 1.600 la 1.100 de salariati, iar investitiile tehnologice si de mediu vor depasi 20 milioane euro. "In perioada mentionata, numarul salariatilor se va diminua cu circa o treime, ca urmare a modernizarii companiei si a investitiilor tehnologice", a mai anuntat compania.


Anul trecut, Antibiotice avea 1.600 de angajati, iar in 2008 personalul urmeaza sa se reduca cu 190, la 1.410 salariati. "Disponibilizarile vor continua anul viitor, cand personalul se va reduce la 1.290 de salariati, urmand ca in 2010 inca 120 de persoane, iar in 2011 numarul angajatilor este estimat la 1.100 de persoane", se precizeaza indocumentul mentionat.


Pentru 2008, Antibiotice si-a propus sa obtina venituri totale de 80,7 milioane euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent, urmand ca in 2009 incasarile sa ajunga la 96,8 milioane euro, in 2010 - la 116,9 milioane euro, iar in 2011 - la 141 milioane euro. In anul 2012, veniturile companiei sunt estimate la 171 milioane euro.


Investitiile totale ale Antibiotice sunt estimate la 20,35 milioane de euro pana in 2012, din care 16,05 milioane de euro vor fi alocate pentru dezvoltarea afacerii, 3,3 milioane de euro pentru reorganizarea companiei si un milion de euro pentru protectia mediului.


Investitiile pentru dezvoltarea afacerii vor consta in realizarea unei noi capacitati de productie comprimate, estimata la 7,35 milioane de euro, efectuarea unui flux pentru dozarea pulberilor sterile injectabile in flacoane, in valoare de 4,7 milioane de euro, si dezvoltarea unei linii de divizat produse betalactamice in doze mari, estimata la 2,5 milioane de euro.


Pentru achizitia de licente, know-how si produse noi, compania va aloca 500.000 de euro, si circa un milion de euro pentru tehnica de laborator. Din investitiile estimate pentru reoganizarea societatii - de 3,3 milioane de euro - mai mult de jumatate vor fi directionate pentru achizitia unor echipamente adecvate pentru fluxurile de produse conditionate, care vor duce la reducerea personalului din faza de ambalare secundara, aproximativ un milion de euro vor fi investiti intr-un sistem integrat pentru gestionarea activitatii si administrarii afacerii si circa 200.000 de euro pentru modernizarea depozitului de produse finite, mai arata compania.


"Planul de afaceri a fost efectuat anul trecut, anterior initierii procesului de privatizare, avand in vedere diversificarea gamei de produse fabricate de Antibiotice, dezvoltarea pietei farmaceutice si decizia unor alti jucatori de pe piata romaneasca", se mai spune in comunicat.


Anuntul vine in contextul in care compania, care a intrat intr-un proces de pivatizare, a intrat in mijlocul unui scandal politic. Astfel, deputatul PD-L Sorin Paveliu a anuntat, miercuri, ca formatiunea din care face parte ia in considerare depunerea unei motiuni simple pe tema privatizarii Antibiotice SA Iasi, in cazul in care parlamentarii nu vor obtine raspunsuri convingatoare de la Guvern pe aceasta tema.


Paveliu a criticat, intr-o conferinta de presa, graba nejustificata si "vointa politica suspecta" a Guvernului de a vinde pachetul majoritar de actiuni al singurei firme de medicamente care a ramas in posesia statului si care este un producator strategic. El a evocat mai multe aspecte care ridica semne de intrebare asupra demersului in care, spune deputatul, Executivul insista, desi Curtea de Apel Iasi a decis suspendarea Hotararii de Guvern prin care s-a stabilit vanzarea Antibiotice.


Astfel, pretul de pornire al licitatiei este de doua ori mai mic decat valorea celor 40 de hectare pe care le detine firma, potrivit lui Paveliu.


Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a afisat anul trecut un profit net de 30,8 milioane lei (8,5 milioane euro), in crestere cu 29% fata de 2006, iar afacerile companiei au avansat cu 17,2%, potrivit rezultatelor anuale preliminate transmise Bursei de Valori Bucuresti.


Actiunile Antibiotice au incheiat sedinta de miercuri la pretul de 1,69 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei este 768,8 milioane lei (210,8 milioane euro). Titlurile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul ATB.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...