Ce mai e de vandut in Romania

Joi, 21 Iunie 2007, ora 09:24
1108 citiri

La inceputul acestei luni, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului detinea 437 de societati comerciale privatizabile. Acestea au un capital social total de 4,5 miliarde lei, din care AVAS detine 471 milioane lei. La doar 56 dintre aceste companii, AVAS este actionar majoritar si detine un capital social de 371 milioane lei.

Bune de privatizat mai sunt Complexurile energetice, Antibiotice Iasi, Automobile Craiova, producatorii si ultimii distribuitori de energie, CEC-ul si companii precum Romgaz, pentru care statul vrea monopol.

Alte societati, precum IAR Ghimbav sau Electroputere Craiova, mai spera in minuni, in timp ce Rulmentul si Tractorul Brasov vor disparea de pe harta companiilor romanesti.

Medicamente si masini pentru 2007

Complexurile energetice din Craiova, Rovinari si Turceni vor fi privatizate pana la finele lui 2008, iar Automobile Craiova mai asteapta oferte pentru preluare pana pe 5 iulie.

Autoritatile asteapta pentru fabrica din Oltenia un investitor de calibrul General Motors sau Ford. In ce priveste Antibiotice Iasi, aceasta este cea mai asteptata privatizare a anului.

Pentru producatorul autohton de medicamente a fost selectat consultantul juridic (Bostina si Asociatii), iar pentru consultant financiar - AVAS a primit oferte de la AT Kearney GmbH si Alpha Bank, care au cerut prea multi bani de la stat, iar procedura va fi reluata. AVAS nu stie cat va obtine din aceste privatizari, dar pentru acest an are prevazute venituri de 594.000 lei.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=310510/ target=_blank>EvenimentulZilei</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...