Firma Bostina & Asociatii va elabora strategia de privatizare a Antibiotice Iasi

Marti, 19 Decembrie 2006, ora 12:46
1018 citiri

Firma de avocatura Bostina si Asociatii va furniza Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului servicii de asistenta juridica la privatizarea Antibiotice Iasi, a anuntat, marti, institutia.

Compania va analiza documentatia de privatizare si va propune proiectul contractului de vanzare-cumparare a actiunilor. Totodata, firma va verifica eligibilitatea ofertantilor la procesul de privatizare si va stabili daca acestia indeplinesc conditiile de participare.


Bostina&Asociatii va acorda Comisiei de privatizare si AVAS asistenta juridica pe intreaga perioada de desfasurare a procedurii de negociere, de la depunerea ofertelor la semnarea contractului. La selectia consultantului pentru Antibiotice au depus oferte Bostina si Asociatii, Musat si Asociatii si cabinetul individual Gruia Dufaut.


AVAS si-a propus sa privatizeze Antibiotice in primul semestru al anului 2007. Institutia detine 53,01% din actiunile companiei din Iasi, iar printre actionarii semnificativi se numara SIF Oltenia - 10,09%, Citibank Romania - 6,2% si Broadhurst Investments Limited - 4,9%.


Antibiotice este unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania. Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, firma ocupa, in 2005, locul noua in topul companiilor farmaceutice, cu o cota de 3,2% din piata locala.


In primele noua luni, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 130,9 milioane lei, cu 12,8% peste nivelul din intervalul similar al anului trecut, acelasi avans fiind raportat si in cazul profitului net, castigul ajungand la 19 milioane lei.


Printre investitorii interesati de Antibiotice se numara Biofarm Bucuresti, care a depus o oferta neangajanta, in calitate de lider al unui consortiu format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Tudor Dumitru.


Alte nume vehiculate pe piata sunt grupul farmaceutic Montero si compania Polisano din Sibiu, ambele cu activitati in distributia si retailul cu medicamente, compania Phonix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals.


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...