Apa Nova, investitii de 10 milioane de euro in 2006

Joi, 23 Martie 2006, ora 13:36
839 citiri

Societatea continua procesul de modernizare a retelei de distributie a apei potabile, chair daca va trebui sa schimbe 20% din cei 2468 km de conducte.

Apa Nova investeste in acest an 10 milioane euro pentru modernizarea retelei de apa potabila din Bucuresti. 4 milioane de euro vor fi folositi pentru reabilitarea a 35 km de retea din cei 2.468 km, iar 6 milioane pentru lucrari de extindere, a precizat in cadrul unei conferinte de presa, Directorul Tehnic pentru Calitate al Apa Nova, Epsica Chiru.

In cinci ani de activite, societatea a inlocuit 8% din reteaua de distributie, eliminand astfel pierderea a 150 de milioane de mc de apa/an, cantitate considerabila daca se tine cont de faptul ca Bucurestiul consuma anual 100 milioane de mc.

Modernizarea nu are legatura cu calitatea apei

Lucrarile de modernizare a retelei vor continua pentru a reduce la maximum pierderile, a precizat Directorul General al societatii Andreas Baude. Operatiunea nu are legatura cu nivelul calitatii apei furnizate.

Din totalul controalelor efectuate doar 0,3% a relevat nereguli, iar maximul admis este de 5% din totalul verificarilor, a mentionat Epsica Chiru. Au existat si cazuri in care vina pentru calitatea apei nu a apratinut societatii ci retelei interioare a imobilului, sarcina inlocuirii tevilor revenind propietarului.

Apa Nova efectueaza controlul calitatii apei gratuit pentru orice consumator si este raspunzatoare pentru apa din retea, dar pana la bransamentul imobilului, a subliniat Epsica Chiru.

Apa Nova sensibilizeaza tanara generatie

Elevii clasei a III-a B, de la scoala 198 din Capitala au castigat concursul A"Mesaj pentru viitorul planeteiA" si vor merge pe data de 5 iunie la Paris.

Proiectul de responsabilizare sociala organizat de Apa Nova in colaborare UNESCO Romania a demarat in februarie si s-a adresat tuturor elevilor de clasa a III-a din orasele in care Apa Nova isi desfasoara activitatea.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI