Declaratie de razboi de la Huawei: In 3-4 ani vom fi peste Samsung si Apple!

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 15:42
5114 citiri
Declaratie de razboi de la Huawei: In 3-4 ani vom fi peste Samsung si Apple!
Foto: Flickr/Karlis Dambrans

Atmosfera din cadrul CES 2016 se incinge, pe masura ce liderii unor companii se arata gata sa declanseze batalia care le poate asigura suprematia in piata.

Cel mai surprinzator anunt vine din partea gigantului chinez Huawei, care sustine ca in cativa ani va deveni liderul mondial in domeniul comunicatiilor mobile, scrie Liberation.

"In final, noi vom ajunge liderii pietei. Poate ca va mai dura 3-4 ani de acum", a declarat intr-un interviu pentru Die Welt directorul diviziei smartphone din cadrul companiei, Richard Yu.

Huawei este in prezent al treilea mare producator de telefoame mobile din lume, dupa Apple si Samsung.

Compania chineza a obtinut o capitalizare de 35,5% din cifra de afaceri pe anul 2015, dupa ce a raportat depasirea pragului de 100 de milioane de smartphone-uri vandute in cursul unui an.

"Ne dorim ca mai intai sa depasim Samsung la numarul de telefoane vandute, iar apoi vom ataca Apple pe segmentul premium", a explicat directorul Yu viitoarea strategie a firmei din China.

In termeni de vanzari, Yu crede ca firma sa va reusi sa depaseasca Apple in cursul anului viitor si sa devina numarul doi in lume in industria smartphone.

Necunoscuti in urma cu cativa ani pe piata, chinezii de la Huawei au reusit sa se impuna in gratie unor smartphone-uri cu un raport bun calitate/pret, vandute in special pe pietele emergente.

Cele mai noi produse ale firmei, cele din gama Honor, au ajuns sa fie apreciate inclusiv de consumatorii din Europa si Statele Unite.

In China, Huawei a reusit sa surclaseze cifra de vanzari a rivalilor de la Samsung, dar inca are de dat o batalie finala cu iPhone-urile celor de la Apple. Richard Yu crede ca si acest obstacol va fi depasit intr-un an sau doi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri piata smartphone, #CES 2016, #vanzari Huawei , #Cifra de afaceri