Huawei depaseste Apple si devine al doilea producator mondial de telefoane mobile inteligente

Miercuri, 01 August 2018, ora 15:59
4588 citiri
Huawei depaseste Apple si devine al doilea producator mondial de telefoane mobile inteligente
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul chinez Huawei Technologies a detronat Apple, devenind al doilea producator mondial de telefoane mobile inteligente in trimestrul doi din 2018, arata datele prezentate de firma de cercetare de piata International Data Corporation (IDC).

Gigantul sud-coreean Samsung se mentine pe prima pozitie, dupa ce a vandut 71,5 milioane de smartphone-uri in trimestrul doi din 2018, dar Huawei a urcat pe locul doi, livrand 54,2 milioane de unitati, conform IDC.

In perioada aprilie-iunie 2018, compania americana Apple a vandut pe plan global 41,3 milioane de iPhone-uri, avand o cota de piata de 12,1%, comparativ cu 20,9% pentru Samsung si 15,8% pentru Huawei, transmit AFP si Reuters.

Este pentru prima data de la inceputul lui 2010 cand Apple nu ocupa una din primele doua pozitii pe piata telefoanelor mobile inteligente, anunta IDC.

"Huawei a trecut la modele mai scumpe, lansand noi smartphone-uri pe segmentul premium, cu cele mai noi caracteristici. Huawei P20 Pro este primul model de pe piata echipat cu o camera tripla in spate, depasindu-i astfel pe concurenti", sustine analistul Gerrit Schneemann de la IHS Markit.

Datele de la firma Canalys, care analizeaza vanzarile de smartphone-uri in China, arata ca aici s-au vandut peste 100 de milioane de unitati in trimestrul doi din 2018, de la 91 de milioane in primele trei luni ale anului, iar cota de piata a Huawei pe plan local a ajuns la nivelul record de 27%.

Piata chineza este esentiala pentru Huawei deoarece este supusa criticilor in SUA, Australia si alte tari din cauza temerilor ca ar putea facilita spionajul din partea autoritatilor chineze. Practic, compania a fost exclusa de pe piata americana, unde nici un mare operator de telefonie nu-i mai vinde smartphone-urile.

Huawei a dezmintit ca ar facilita spionajul si a precizat ca este o companie privata, nu este sub controlul Guvernului de la Beijing si nu se supune reglementarilor chineze de securitate peste hotare.

Analistii se asteapta la o incetinire a vanzarilor de telefoane mobile inteligente in urmatoarele trimestre, pe fondul tensiunilor comerciale cu SUA, ceea ce i-ar afecta pe principalii producatori: Huawei, Xiaomi, Oppo si Vivo.

Veniturile Huawei au urcat la 325,7 miliarde de yuani (47,97 miliarde de dolari) in primul semestru din 2018, in timp ce marja de profit a crescut la 14%, de la 11% in urma cu un an.

Conform datelor IDC, pe plan global s-au vandut 342 de milioane de smartphone-uri in trimestrul doi din 2018, un declin de 1,8% fata de perioada similara din 2017. Este al treilea trimestru consecutiv de scadere a livrarilor pe plan global.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Huawei cota piata, #Huawei depaseste Apple , #Cota de piata